Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24563
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb toastový
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Salát římský
6 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
8% Sacharidy 29 g
55% Tuky 41 g
161% Sodík 3 g
66% Bílkoviny 37 g
Caesarův salát

Caesarův salát postup přípravy receptu:

1

Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.

3

Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.

4

Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.

5

Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept