Caesarův salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caesarův salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24563 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Salát římský |
6 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 770,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citronová šťáva, Salát římský, Sardelové řezy, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Caesarův salát postup přípravy receptu:
1 | Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout. |
3 | Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru. |
4 | Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme. |
5 | Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem. |