Recept

Feuilleté s chřestem a cejnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24564

Ingredience

200 g Cejn velký
500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 ks Kerblík
200 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
75 ml Víno bílé
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 163kJ
9% Sacharidy 33 g
83% Tuky 62 g
3% Sodík 68 mg
31% Bílkoviny 17 g

Feuilleté s chřestem a cejnem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto dáme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 225 °C. Spodní části chřestu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. Chřest vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Potom chřest vyjmeme a necháme okapat. Odměříme 75 ml chřestového vývaru.

2

Z listového těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj pravoúhelníky, které potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 8 minut dozlatova.

3

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce a 5 minut ji dusíme v páře. Šalotku oloupeme a nasekáme. Přidáme chřestový vývar, přilijeme bílé víno a svaříme na polovinu. Do omáčky zamícháme kousky vychlazeného másla. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a už dále nevaříme. Přimícháme créme fraiche. Kerblík opláchneme, lístky otrháme a přidáme do omáčky.

4

Taštičky z listového těsta rozkrojíme. Chřest překrojíme napůl a položíme na spodní část taštičky. Na to upravíme porce ryby, pokapeme omáčkou a překryjeme vrchní částí taštičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept