Feuilleté s chřestem a cejnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Feuilleté s chřestem a cejnem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24564 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
200 g | Cejn velký |
500 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 ks | Kerblík |
200 g | Listové těsto |
200 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
75 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 167,6mg |
Draslík | 184,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Chřest zelený, Créme fraiche, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Feuilleté s chřestem a cejnem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto dáme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 225 °C. Spodní části chřestu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. Chřest vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Potom chřest vyjmeme a necháme okapat. Odměříme 75 ml chřestového vývaru. |
2 | Z listového těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj pravoúhelníky, které potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 8 minut dozlatova. |
3 | Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce a 5 minut ji dusíme v páře. Šalotku oloupeme a nasekáme. Přidáme chřestový vývar, přilijeme bílé víno a svaříme na polovinu. Do omáčky zamícháme kousky vychlazeného másla. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a už dále nevaříme. Přimícháme créme fraiche. Kerblík opláchneme, lístky otrháme a přidáme do omáčky. |
4 | Taštičky z listového těsta rozkrojíme. Chřest překrojíme napůl a položíme na spodní část taštičky. Na to upravíme porce ryby, pokapeme omáčkou a překryjeme vrchní částí taštičky. |