Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 995 minut
Doba přípravy: 850 minut
Doba vaření: 145 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 24568
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

NÁPLŇ
1 špetka Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
14 g Kořeněné máslo Ghee
4 g Koriandr mletý
1 ks Paprika červená
1 ks Rajčata
255 g Sýr Čedar
1 špetka Vločky z červené papriky
ROLKY
2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
110 g Mouka mandlová
9 g Pistácie
10 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
Mexické burrito
750 g Fazole červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
23% Sacharidy 83 g
32% Tuky 24 g
18% Sodík 363 mg
82% Bílkoviny 46 g

Mexické burrito postup přípravy receptu:

1

Připravíme fazole. Dáme je do misky, zalijeme vodou a necháme 10-14 hodin namočené. Během máčení je jednou scedíme a dodáme čerstvou vodu, pokud bude velmi bublinkatá z plynu, který se z fazolí uvolní.

2

Po namočení fazole vaříme v hrnci s čerstvou vodou do měkka asi 1-2 hodiny.

3

Na náplň rozpustíme v hrnci na středním plameni máslo ghee a 3-4 minuty restujeme utřený česnek a na jemno nasekanou cibuli dohněda. Mezitím vmícháme vločky z červené papriky a koriandr sušený nebo čerstvý.

4

Dále přidáme na drobno nakrájenou cuketu, rajče a papriku bez semínek nakrájenou na jemno, necháme provařit do měkka 15-20 minut.

5

Když to bude téměř hotové, přidáme do směsi předvařené fazole a nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

6

Na burrito rozdrtíme pistácie na jemný prášek. Smícháme jej s vejci, mandlovou moukou a parmezánem a vytvoříme směs na burrito. (Toto těsto vystačí na 5-7 rolek, záleží na velikosti). Na pánvi na mírném plameni rozpustíme máslo a nalijeme trochu těsta tak, aby se rovnoměrně rozlilo po povrchu pánve. Dáváme pozor, aby burrito nebylo příliš silné, pak se i špatně balí. Z každé strany smažíme 2-4 minuty. Směs zabalíme do burrita a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept