Jednoduchý recept

Chřest s máslem a strouhankou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2457
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Chřest bílý
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
10 g Petržel - nať
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 133kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
8% Sodík 169 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chřest s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:

1

Čerstvý chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Pomocí nitě svážeme chřest do snopečků a vaříme 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Odstraníme nit a rozložíme na horkém talíři.

2

Strouhanku osolíme, přidáme špetku muškátu, osmažíme na másle a nalijeme na chřest.

3

Hotový pokrm sypeme sekanou šunkou a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept