Chřest s máslem a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s máslem a strouhankou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2457 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 538,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Pomocí nitě svážeme chřest do snopečků a vaříme 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Odstraníme nit a rozložíme na horkém talíři. |
2 | Strouhanku osolíme, přidáme špetku muškátu, osmažíme na másle a nalijeme na chřest. |
3 | Hotový pokrm sypeme sekanou šunkou a petrželovou natí. |