Recept

Drůbeží játra na paprice ochucená sherry octem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24572
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Játra drůbeží
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet Sherry
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
3% Sacharidy 12 g
26% Tuky 20 g
30% Sodík 608 mg
44% Bílkoviny 25 g

Drůbeží játra na paprice ochucená sherry octem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Obojí zatím dáme stranou. Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat.

2

30 g másla rozehřejeme na pánvi, vložíme játra a posypeme mletou paprikou, solí a pepřem. Důkladně mícháme a pečeme ze všech stran dohněda. Hotová játra vyjmeme z pánve a na šťávě osmahneme připravenou cibuli a česnek. Zalijeme je octem, osladíme a opékáme až do odpaření tekutiny. Poté přidáme vývar a dusíme, dokud se neodpaří asi polovina tekutiny.

3

Nakonec do hrnce s vývarem vmícháme 30 g čerstvého másla a játra. Dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept