Jednoduchý recept

Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24575

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
600 g Kuřecí prsa
50 g Med včelí
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet Sherry
8 polévková lžíce Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 156kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
20% Sodík 409 mg
64% Bílkoviny 36 g

Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet.

2

Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme.

3

V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo.

4

Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem.

5

Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept