Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Med včelí |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet Sherry |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 218,7mg |
Draslík | 604,2mg |
Vláknina | 397,0mg |
Vitamín A | 186,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet. |
2 | Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme. |
3 | V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo. |
4 | Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem. |
5 | Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme. |