Smažené kuře s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuře s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hrozinky |
650 g | Kuřecí prsa |
200 g | Marmeláda pomerančová |
1 ks | Máta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Švestky sušené |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 858,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 344,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Marmeláda pomerančová, Máta, Ořechy vlašské, Pepř cayenský, Pomeranče, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuře s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z chemicky neošetřeného pomeranče vylisujeme šťávu. Pomerančovou kůru nastrouháme, vložíme do malého hrnce s vodou a povaříme asi 3 minuty. Vodu slijeme přes síto a kůru dáme stranou. |
2 | Marinádu si připravíme rozmícháním 4 lžic pomerančové šťávy se 2 lžícemi olivového oleje, se sherry, špetkou soli a pepře. |
3 | Kuřecí maso krájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm, vložíme do marinády a zakryté necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin. |
4 | Omáčku připravíme tak, že v přikrytém hrnci přibližně 15 minut vaříme 100 g marmelády, nahrubo nakrájené sušené švestky a hrozinky. V průběhu vaření několikrát promícháme. |
5 | Když připravená hmota vychladne, vmícháme do ní opět 100 g marmelády a nasekaná ořechová jádra. |
6 | Ve sklenici rozmícháme 3 lžíce pomerančové šťávy se lžící vody a přilijeme do omáčky. |
7 | Maso smažíme na olivovém oleji doměkka, hotové posypeme pomerančovou kůrou a podáváme s připravenou omáčkou. Zdobíme lístky máty. |