Bílé fazole na bazalce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole na bazalce
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24580 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
130 g | Cibule |
600 g | Fazole bílé |
38 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ml | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
2000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 297,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole na bazalce postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme před samotnou přípravou 8 hodin namočené ve studené vodě. Před vařením vodu slijeme. |
2 | Fazole přendáme do hrnce se studenou vodou a uvedeme k varu. |
3 | Necháme vařit 30 minut, poté slijeme. |
4 | Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, sůl, pepř, koření a fazole. Směs uvedeme k varu a s přiklopenou pokličkou ji necháme vařit cca 2 hodiny, do změknutí fazolí. |
5 | Uvařené fazole dochutíme utřeným česnekem a nasekanou bazalkou. |