Dijonský salát z čočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dijonský salát z čočky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24581 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
60 g | Cibule |
350 g | Čočka jedlá |
24 ml | Hořčice |
24 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 575,4mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dijonský salát z čočky postup přípravy receptu:
1 | Čočku necháme 35 minut povařit ve vroucí vodě, poté slijeme. |
2 | Cibuli a pažitku pokrájíme nadrobno a smícháme s hořčicí, octem a olejem. |
3 | Zálivku dochutíme solí a pepřem a vmícháme do uvařené čočky. |