Smaženice z hlívy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženice z hlívy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24582 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hlíva ústřičná |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
50 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 178,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženice z hlívy postup přípravy receptu:
1 | Houby zbavíme nečistot a pokrájíme na větší kusy. Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a solíme. Uvedeme k varu a necháme přiklopené vařit 10 minut. Poté vodu slijeme a necháme houby dobře okapat. |
2 | Máslo rozehřejeme na rozpálené pánvi, přidáme houby, osolíme, opepříme a houby necháme 8 minut podusit. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a petrželku a dusíme dalších 5 minut. |
3 | Podáváme teplé s čerstvým pečivem. |