Brambory pečené na olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené na olivovém oleji
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24584 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1200 g | Brambory |
6 g | Majoránka čerstvá |
150 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 842,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené na olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Pro přípravu tohoto receptu vybíráme menší, přibližně stejně velké brambory. |
2 | Oloupané brambory naskládáme na plech, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a nasekanou majoránku, tymián a nakonec vše zalijeme olejem. |
3 | Pečeme při 175 °C cca 40 minut. |
4 | Takto upravené brambory jsou vhodné jako příloha k vepřové či jehněčí pečeni. |