Terina s uzeného pstruha se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s uzeného pstruha se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24590 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
pokrájená uvařená zelenina | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Hrášek mražený |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Pórek |
obloha | |
12 ks | Pórek |
aspik | |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Vývar zeleninový |
7 plátek | Želatina |
zeleninový vývar | |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Libeček |
200 g | Mrkev kořen |
1 ks | Pórek |
6 plátek | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 184g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 153,4mg |
Vitamín E | 11,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek mražený, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Želatina, Celer bulvový, Pstruh, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Pórek, Vývar zeleninový, Libeček, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s uzeného pstruha se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na tuto terinu potřebujeme 6 plátků uzeného pstruha (bez kostí), ze kterého stáhneme kůži a plátky odložíme. |
2 | Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a dáme s rybí kůží do vody, přidáme 1 snítku libečku, 1 lžičku soli, očištěnou cibuli s pórkem a přibližně 45 minut vaříme. Část z této uvařené zeleniny (100g mrkve, 100g celeru, 100g pórku) pokrájíme na malé kostičky, které odložíme do mísy a přidáme k ní spařený zelený hrášek, který propláchneme čistou vodou. |
3 | Poté 12 kusů dlouhých omytých pórkových listů povaříme zvlášť v mírně osolené vodě jen 2-3 minuty, scedíme, dáme vychladit a osušíme je. |
4 | Zeleninový vývar přecedíme, dochutíme solí, cukrem a octem. Plátky želatiny dáme nabobtnat do vody, potom z nich vymačkáme vodu a rozpustíme v 500 ml teplého (ne vařícího) zeleninového vývaru. Když vývar trochu vychladne, odebereme 2 lžíce a přimícháme je k pokrájené zelenině. |
5 | Nádobu na zeleninovou terinu vyložíme potravinářskou fólií a poté listy pórku jeden vedle druhého klademe tak, aby přečnívaly přes okraj. Postupně budeme nádobu vrstvit. První bude vrstva plátků pstruha a pokrájená zelenina, vždy každou vrstvu zalijeme vývarem a necháme chvíli zatuhnout. Takto budeme pokračovat, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu zakryjeme pórkovými listy, které přečnívaly přes okraj. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky zatuhnout. |