Recept

Terina s uzeného pstruha se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24590
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

pokrájená uvařená zelenina
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Hrášek mražený
100 g Mrkev kořen
100 g Pórek
obloha
12 ks Pórek
aspik
2 kávová lžička Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Vývar zeleninový
7 plátek Želatina
zeleninový vývar
200 g Celer bulvový
1 ks Libeček
200 g Mrkev kořen
1 ks Pórek
6 plátek Pstruh
1 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 870 kcal
Kilojoule 3 639kJ
53% Sacharidy 189 g
239% Tuky 179 g
60% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Terina s uzeného pstruha se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na tuto terinu potřebujeme 6 plátků uzeného pstruha (bez kostí), ze kterého stáhneme kůži a plátky odložíme.

2

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a dáme s rybí kůží do vody, přidáme 1 snítku libečku, 1 lžičku soli, očištěnou cibuli s pórkem a přibližně 45 minut vaříme. Část z této uvařené zeleniny (100g mrkve, 100g celeru, 100g pórku) pokrájíme na malé kostičky, které odložíme do mísy a přidáme k ní spařený zelený hrášek, který propláchneme čistou vodou.

3

Poté 12 kusů dlouhých omytých pórkových listů povaříme zvlášť v mírně osolené vodě jen 2-3 minuty, scedíme, dáme vychladit a osušíme je.

4

Zeleninový vývar přecedíme, dochutíme solí, cukrem a octem. Plátky želatiny dáme nabobtnat do vody, potom z nich vymačkáme vodu a rozpustíme v 500 ml teplého (ne vařícího) zeleninového vývaru. Když vývar trochu vychladne, odebereme 2 lžíce a přimícháme je k pokrájené zelenině.

5

Nádobu na zeleninovou terinu vyložíme potravinářskou fólií a poté listy pórku jeden vedle druhého klademe tak, aby přečnívaly přes okraj. Postupně budeme nádobu vrstvit. První bude vrstva plátků pstruha a pokrájená zelenina, vždy každou vrstvu zalijeme vývarem a necháme chvíli zatuhnout. Takto budeme pokračovat, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu zakryjeme pórkovými listy, které přečnívaly přes okraj. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky zatuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept