Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24599

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
85 g Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Sirup Golden
4 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 853kJ
7% Sacharidy 25 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 51 mg
6% Bílkoviny 4 g

Sirupový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku s máslem zpracujeme v míse na drobenku. Vmícháme cukr a žloutek promíchaný se 3 lžícemi studené vody. Vypracujeme těsto.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu vložíme na 30 minut do chladničky.

3

Zlatý sirup mírně zahřejeme v kastrůlku spolu s citronovou kůrou a šťávou. Ochutíme špetkou zázvoru.

4

Dno korpusu posypeme strouhankou a potom vlijeme připravený karamel. Necháme 5 minut stát. Ze zbylého těsta můžeme na koláč vytvarovat mřížku.

5

Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 25-30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept