Obrácený karamelový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácený karamelový krém
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24602 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
60 g | Cukr kostkový |
75 g | Cukr moučkový |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 39,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácený karamelový krém postup přípravy receptu:
1 | V malém hrnci rozpustíme cukrové kostky s 50 ml vody. Hrncem občas trochu zatřeseme, karamel ovšem nemícháme. Vaříme až do získání mahagonové barvy. |
2 | Hotový karamel nalijeme do připravených mističek. |
3 | Mléko povaříme s rozpůleným vanilkovým luskem. Poté přisypeme cukr a necháme vylouhovat po dobu 5 minut. |
4 | Z krému vyjmeme vanilkový lusk. |
5 | Vejce rozklepneme do mísy a postupně, za stálého míchání, přiléváme horké mléko. Hotový krém nalijeme do misek s karamelem. |
6 | Takto naplněné misky dáme péct ve vodní lázni při 160 °C na cca 45 minut. |
7 | Upečený krém necháme zcela vychladnout, jinak by nešel vyklepnout z misek. Po důkladném vychlazení překlopíme na servírovací talířky a zalijeme zbytkem karamelu. |