Hovězí maso dušené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené na víně
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
500 g | Hovězí plec |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Hovězí žebra |
15 g | Jíška instantní |
40 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1000 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,1mg |
Draslík | 602,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 36,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Hovězí žebra, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme. |
3 | Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl. |
4 | Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné těstoviny.