Frikadely z vařeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikadely z vařeného masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
250 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso vařené |
1 špetka | Muškátový oříšek |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 192,8mg |
Draslík | 471,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 233,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Brambory vařené, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikadely z vařeného masa postup přípravy receptu:
1 | Vařené hovězí umeleme na strojku a vložíme do misky. Přidáme vařené brambory, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř, posekanou petrželku a špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vytváříme rukou malé placičky velikosti karbanátků a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. |
3 | Jako příloha je vhodná bramborová kaše. |