Kuře v pekáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v pekáči
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1500 g | Kuře |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 293,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kuře, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v pekáči postup přípravy receptu:
1 | Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a křidélka zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme půl lžíce másla a dáme do trouby. |
2 | V průběhu pečení kuře poléváme tukem sebraným v pekáči a občas kuře podléváme vodou nebo vývarem. Kuře nikdy nepoléváme vodou, protože by nemělo křupavou kůrku. Pečeme asi hodinu podle velikosti kuřete. |
3 | Podáváme přímo v pekáči a jako přílohu volíme brambory. |