Vanilkové bonbony v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkové bonbony v čokoládě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24611 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
500 g | Čokoláda hořká |
0,5 kávová lžička | Cukr vanilka |
80 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 77,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkové bonbony v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vytřeme tukem. Čokoládu, máslo a mléko zahříváme ve vodní lázni, až se čokoláda a máslo rozpustí. Pak směs odstavíme, vmícháme cukr a nalijeme ji do zapékací mísy. |
2 | Tu vložíme na hodinu do chladničky a pak bonbony nalámeme. |
3 | Podáváme je za studena. |