Recept

Kuřecí křidélka na pivě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24614
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Bobkový list
8 ks Kuřecí křídla
0,3 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
350 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 076kJ
1% Sacharidy 4 g
69% Tuky 51 g
21% Sodík 413 mg
99% Bílkoviny 55 g

Kuřecí křidélka na pivě postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu. Dvě lžičky piva smícháme s bobkovým listem, polovičním množstvím tymiánu, novým kořením, pepřem a solí. Do marinády vložíme omytá a osušená kuřecí křídla a necháme za občasného obracení odležet v chladničce alespoň 2 hodiny.

2

V misce smícháme olivový olej se zbylým pivem a tymiánem.

3

Marinovaná křídla klademe na grilovací rošt a pokapeme připravenou směsí piva a oleje. Dochutíme solí a pepřem a pečeme dohněda asi 5 minut z každé strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept