Terina s uzeným úhořem a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s uzeným úhořem a švestkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24617 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
rybí směs | |
---|---|
250 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Švestky |
300 g | Úhoř uzený |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
175 g | Zakysaná smetana |
omáčka | |
1 ks | Bobkový list |
1 špetka | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 polévková lžíce | Povidla švestková |
6 ks | Šalotka |
1 ks | Tymián čerstvý |
2,5 dl | Víno červené |
na ozdobu | |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 174,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Švestky, Úhoř uzený, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana, Bobkový list, Cukr krupice, Šalotka, Tymián čerstvý, Víno červené, Citrony, Kopr čerstvý, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s uzeným úhořem a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Uzeného úhoře stáhneme z kůže, zbavíme kostí a s treskou (rybí filé) je nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso smícháme s hořčicí, smetanou, přidáme drobně pokrájenou cibuli a drobně pokrájené sušené švestky s hrozinkami. Potom k rybám přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tuto rybí směs rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek, které jsme si vymazali máslem. Misky zakryjeme alobalem a dáme je do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 7 minut. |
2 | Cibuli šalotku očistíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme ji na tenké půlměsíčky. V pánvi si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak ji poprášíme moukou a když zpění, přilijeme červené víno. Za stálého míchání přidáme tymián, bobkový list, švestková povidla a cukr podle chuti. Omáčku povaříme 10 minut a odstavíme. Pak z omáčky odstraníme bobkový list a tymián. |
3 | Upečenou rybí terinu vyklopíme opatrně z misek na talíře, ozdobíme je drobně pokrájeným koprem a servírujeme s plátky omytého citronu a pomeranče a ke každé porci přidáme 2-3 lžíce omáčky. |