Smaženice na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženice na slanině
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2462 |
Ingredience
0,1 l | Mléko polotučné |
10 g | Pažitka |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 756,2mg |
Draslík | 292,6mg |
Vláknina | 125,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženice na slanině postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. |
2 | Vejce rozkvedláme s mlékem, osolíme a nalijeme na slaninu. Mírně zamícháme vidličkou a necháme zvolna tuhnout. |
3 | Nakonec smaženici posypeme nasekanou pažitkou. |