Recept

Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24620
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Kachní stehna
15 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
7% Sacharidy 26 g
265% Tuky 199 g
21% Sodík 429 mg
100% Bílkoviny 56 g

Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno.

2

Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme.

4

Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

5

Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept