Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Kachní stehna |
15 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 379,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Cukr krupice, Pomeranče, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno. |
2 | Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme. |
4 | Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. |
5 | Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady. |