Kuře po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po orientálsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
80 g | Karotka |
1500 g | Kuře |
80 g | Lilek |
25 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 288,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Karotka, Kuře, Lilek, Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky a karotku s lilkem pokrájenými na kolečka. Přisypeme plátky žampionů, posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Vše zalijeme rajčatovou omáčkou a teprve nyní položíme do pekáče kuře, které jsme předem omyli, ochutili solí, pepřem a potřeli rozpuštěným máslem. Vložíme do trouby a dáme péct. V průběhu pečení můžeme podlévat vývarem. |
2 | Podáváme s dušenou rýží. |