Masová směs s paprikou a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová směs s paprikou a pomeranči
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24627 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Klobása Chorizo |
400 g | Kuřecí prsa |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 576,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová směs s paprikou a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Petrželovou nať najemno nasekáme. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, paprikovou klobásu na plátky. Klobásu a kuřecí maso promícháme v míse s paprikami a petrželkou. |
3 | Chemicky neošetřený pomeranč omyjeme, osušíme a nastrouháme jeho kůru, z poloviny pomeranče vylisujeme šťávu. Kůru i šťávu promícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a touto směsí zalijeme směs masa a klobásy. Promícháme. |
4 | Masovou směs opékáme doměkka na pánvi na rozehřátém oleji 7-10 minut. |
5 | Před podáváním opepříme a osolíme. Podáváme horké. |
Poznámka
Petrželovou nať můžeme nahradit sekanou pažitkou.