Kuře z Vaucluse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře z Vaucluse
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1500 g | Kuře |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
80 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 294,9mg |
Draslík | 866,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 699,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kuře, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře z Vaucluse postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče nalijeme olivový olej a přisypeme na nudličky nakrájenou slaninu. Pekáč vložíme do trouby a slaninu necháme trochu orestovat. |
2 | Mezitím omyjeme kuře, osolíme, opepříme a přidáme do pekáče ke slanině. Necháme asi minutu smažit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata, podlijeme vínem, vložíme snítku petrželky a prolisovaný česnek. |
3 | Asi v polovině pečení přidáme olivy bez pecek, které pokrájíme na plátky. Kuře dopečeme. |