Jednoduchý recept

Alsaské kuře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 24629

Ingredience

80 g Anglická slanina
120 g Játra husí
60 g Játra kuřecí
1200 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
250 g Nudle široké
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,169 kcal
Kilojoule 4 889kJ
15% Sacharidy 52 g
91% Tuky 69 g
32% Sodík 636 mg
126% Bílkoviny 71 g

Alsaské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře bez drobů rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme plátky slaniny a krátce opečeme. Plátky vyndáme a do stejné pánve vložíme husí a kuřecí játra, která usmažíme. Zbytek másla z pánve vlijeme do pekáče.

3

Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

4

Porce kuřete vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vínem a upečeme dozlatova.

5

Kuře rozdělíme na talíře, obložíme játry, přidáme vařené nudle, na kreré položíme plátky slaniny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept