Pečené kuře po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře po cikánsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
200 g | Jablka |
80 g | Játra kuřecí |
1200 g | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 318,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Jablka, Játra kuřecí, Kuře, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. |
2 | Na pánvi orestujeme kuřecí játra na másle, rozdrtíme, přidáme posekanou petrželku, mletou papriku a strouhanku. Promícháme a vložíme dovnitř kuřete. |
3 | Kuře vložíme do pekáče, přilijeme rozpuštěné máslo, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě. V polovině pečení kuře posypeme mletou paprikou, potřeme znovu máslem, podlijeme vínem a kuře obložíme oloupanými a pokrájenými jablíčky, které jsme zbavili jádřinců. |
4 | Dopečeme a podáváme s pečeným bramborem. |