Jednoduchý recept

Sekaná Parmentier

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 24634

Ingredience

1000 g Brambory
120 g Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
700 g Maso mleté - mix
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
180 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
24 g Petržel kudrnka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 45%
2 špetka Sůl
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,187 kcal
Kilojoule 4 966kJ
11% Sacharidy 40 g
133% Tuky 100 g
23% Sodík 455 mg
61% Bílkoviny 34 g

Sekaná Parmentier postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě.

2

Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.

3

Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme.

4

Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou.

5

Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše.

6

Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept