Sekaná Parmentier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná Parmentier
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24634 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1000 g | Brambory |
120 g | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
180 g | Máslo čerstvé |
700 g | Maso mleté - mix |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
24 g | Petržel kudrnka |
60 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 385,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná Parmentier postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě. |
2 | Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. |
3 | Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme. |
4 | Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou. |
5 | Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše. |
6 | Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut. |