Jednoduchý recept

Paštičky se sýrem a tuňákem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24638

Ingredience

rybí náplň
5 ks Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
7 ks Rajčata
80 g Sýr Ementál (Primátor)
2 špetka Sůl
450 g Tuňák v oleji
na ozdobu
50 g Majonéza
Paštičky se sýrem a tuňákem
500 g Listové těsto

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 951 kcal
Kilojoule 3 981kJ
15% Sacharidy 54 g
81% Tuky 61 g
12% Sodík 244 mg
84% Bílkoviny 47 g

Paštičky se sýrem a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si 8 ks upečených paštiček z listového těsta a umícháme náplň do paštiček.

2

Tuňáka z konzervy scedíme a olej zachytíme. Polovinu rozmixujeme se zachyceným olejem, dáme do misky a smícháme s druhou polovinou tuňáka, který jsme rozmačkali vidličkou.

3

Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kostičky. Očištěnou jarní cibulkou a omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme k rybě a smícháme vše s citronovou šťávou, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem.

4

Touto náplní naplníme paštičky, které dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 6 -8 minut při 180 °C. Upečené paštičky dáme na mísu, každou zakryjeme upečenou "pokličkou" a ozdobíme malým kopečkem kvalitní majonézy.

5

Paštičky podáváme jako předkrm.

Poznámka

PAŠTIČKY: na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8 cm. Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potíráme vajíčkem, na něj posadíme dva, opět vajíčkem potřené kroužky těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky. Pečeme je 8-12 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept