Bílá omáčka s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá omáčka s kapary
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24641 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
400 ml | Hovězí vývar základní |
70 g | Máslo čerstvé |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 96,3mg |
Vláknina | 816,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá omáčka s kapary postup přípravy receptu:
1 | Vývar uvedeme do varu, odebereme co nejvíce tuku. |
2 | Do rozpuštěného másla vmícháme hladkou mouku a připravenou směs rychle vmícháme do vývaru. |
3 | Přilijeme smetanu a vaječný žloutek, přisypeme kapary a sekanou petržel. |
4 | Omáčku osolíme a opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. |
5 | Necháme chvíli povařit. |