Bylinkové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové máslo
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24645 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Česnek |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 56 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 206,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové máslo postup přípravy receptu:
1 | Bylinkové máslo vytvoříme smícháním másla s nasekanými bylinkami. |
2 | Přidáme utřený česnek. |
3 | Směs ochutíme solí a pepřem dle chuti. |
4 | Bylinkové máslo využijeme například na pečené jehněčí maso, které díky němu získá delikátní chuť. |