Recept

Paštičky s Nivou a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24647
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

paštičky
250 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
náplň
4 ks Cibule
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 ks Rajčata
150 g Sýr Niva (Rokfór)
450 g Tuňák v oleji
na ozdobu
150 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 462kJ
10% Sacharidy 37 g
39% Tuky 29 g
56% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Paštičky s Nivou a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8-10 cm.

2

Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potíráme vajíčkem, na něj posadíme dva, opět vajíčkem potřené kroužky těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky. Pečeme je 8-12 minut dozlatova.

3

Připravíme si náplň: tuňáka z konzervy scedíme a dáme do misky a výrazně opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka, pak je nakrájíme na kostičky a přidáme k tuňáku spolu s očištěnou jarní cibulkou pokrájenou na tenké kroužky. Polovinu sýru Niva nastrouháme a všechny přísady promícháme. Paštičky naplníme a přiklopíme "pokličkou", položíme na ni plátek nakrájeného sýru Niva a dáme do předehřáté trouby. Paštičky zapečeme při 180 °C 7-10 minut.

4

Paštičky podáváme teplé jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept