Recept

Kuřecí a krabí maso na špízu s rajčatovou majonézou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24648
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

3 stroužek Česnek
1500 g Krab
500 g Kuřecí prsa
200 g Majonéza
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 516kJ
2% Sacharidy 6 g
61% Tuky 46 g
80% Sodík 2 g
164% Bílkoviny 92 g

Kuřecí a krabí maso na špízu s rajčatovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do nádoby s vínem a přivedeme k varu. Podusíme 6-8 minut, poté maso z vína vyjmeme.

2

Čerstvé kraby vaříme v jiném hrnci ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Když zčervenají, vyjmeme je a necháme vychladnout. Poté oddělíme od krabího trupu klepeta, maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.

3

Česnek oloupeme, prolisujeme a vložíme do mixéru spolu s konzervovanými rajčaty. Přidáme sůl a pepř a rozmixujeme najemno. Do rozmixované hmoty ručně vmícháme majonézu.

4

Na špízy napichujeme střídavě oba druhy masa a podáváme s miskou rajčatové majonézy. Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept