Recept

Křepelky se slaninou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24649

Ingredience

16 plátek Anglická slanina
3 ks Cibule
0,5 ks Citrony
4 ks Křepelka
6 polévková lžíce Ocet Sherry
100 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
6% Sacharidy 22 g
45% Tuky 34 g
16% Sodík 316 mg
65% Bílkoviny 36 g

Křepelky se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje.

2

Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne.

3

Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu.

4

Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny.

5

Podáváme s plátky citronu.

Poznámka

Kromě slaniny můžeme každý díl křepelek obložit ještě kuličkou bílého hroznového vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept