Křepelky se slaninou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky se slaninou a česnekem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
16 plátek | Anglická slanina |
10 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
4 ks | Křepelka |
6 polévková lžíce | Ocet Sherry |
100 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 107,7mg |
Draslík | 695,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citrony, Křepelka, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje. |
2 | Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne. |
3 | Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu. |
4 | Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny. |
5 | Podáváme s plátky citronu. |
Poznámka
Kromě slaniny můžeme každý díl křepelek obložit ještě kuličkou bílého hroznového vína.