Omeleta s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2465 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
5 g | Kerblík |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 762,6mg |
Draslík | 783,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kerblík, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo. Cibuli, žampiony, kerblík a petrželku jemně nasekáme a na másle osmažíme. |
2 | Směs zalijeme vejcem rozkvedlaným se slaninou a upečeme omeletu. |
3 | Upečenou omeletu přehneme a dáme na talíř. |