Terina ze pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina ze pstruha
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24650 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
těsto | |
---|---|
175 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
ryba v slanině | |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
paštika | |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
750 g | Pstruh |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 647,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 691,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Pstruh, Slanina vepřová, Sůl, Česnek, Citronová šťáva, Kerblík, Majoránka, Pepř bílý, Pstruh, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina ze pstruha postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme hladkou mouku se 175 g měkkého másla, přidáme |
2 | vajíčka, 3-5 lžic vlažné vody, promícháme a rukou vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout. |
3 | Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. |
4 | Nádobu na paštiku vyložíme plátem křehkého těsta tak, aby konce těsta visely přes okraj nádoby. |
5 | Pstruhy stáhneme z kůže, vykostíme, 2 plátky masa odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme k němu máslo, šťávu z citrónu, žloutky, sůl, pepř a bílé víno, vývar, prolisovaný česnek, drobně pokrájenou petrželku, kerblík, majoránku, rozmixujeme na rybí fáš. Do takto připravené paštiky vmícháme ušlehanou smetanu a 1/3 směsi naplníme připravenou nádobu. Odložené plátky pstruha osolíme, opepříme a každý zvlášť zabalíme do nakrájených plátků slaniny. Takto připravený plát pstruha položíme na náplň, na něj dáme další vrstvu paštiky, na ni položíme druhý plát ryby a zakryjeme zbylou paštikou. Nakonec vše zakryjeme těstem, potřeme vodou a zakryjeme víkem. |
6 | Rybí paštiku dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 1 hodinu. |
7 | Upečenou paštiku odkryjeme, necháme vychladnout a pak vyklopíme z nádoby na tácek a odložíme na několik hodin do chladničky. |
8 | Nakrájené porce rybí teriny podáváme na listech ledového salátu. |