Jednoduchý recept

Kuřecí prsa na sherry s olivami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24651

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
70 g Olivy nakládané
1 ks Oregano čerstvé
3 špetka Pepř cayenský
250 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
120 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
7% Sacharidy 24 g
11% Tuky 8 g
37% Sodík 735 mg
61% Bílkoviny 34 g

Kuřecí prsa na sherry s olivami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Posypeme solí a pepřem a každý kousek obalíme hladkou moukou. Maso opékáme na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran.

2

Opečené maso vyjmeme z pánve. Zbylý olej z pánve vylijeme, ale připečené zbytky masa neodstraňujeme. Do pánve nalijeme silný drůbeží vývar a sherry.

3

Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do pánve. Oregano opláchneme, vodu z něj setřepeme, otrháme lístky a také nasypeme do sherry s vývarem. Zvolna omáčku dusíme tak, aby se odpařila asi 1/3 tekutiny. Poté do ní nasypeme kuřecí kousky a dusíme na mírném ohni ještě asi 10 minut. Občas promícháme.

4

Olivy nakrájíme na plátky a nasypeme k masu asi 5 minut před koncem dušení.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept