Lososová terina s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososová terina s hráškem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24654 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
vařený hrášek | |
---|---|
500 g | Hrášek mražený |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
na ozdobu | |
2 ks | Citrony |
Lososová terina s hráškem | |
400 g | Losos obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 439,2mg |
Draslík | 729,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Sůl, Voda pitná, Citrony, Losos obecný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososová terina s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omyté plátky lososa vložíme do mírně osolené vařící vody a povaříme ho přibližně 5-7 minut. Pak lososa vyjmeme, pokrájíme a dáme do vysoké nádoby. Přidáme šlehačku, sůl, pepř, papriku, vajíčka a vše tyčovým mixerem rozmixujeme. Omyjeme petrželku, pažitku a šťovík, bylinky necháme odkapat, pokrájíme je a přidáme k lososu s koňakem a znovu vše mixujeme s lososem. Vznikne nám hladká jemná paštika. |
2 | Zelený mražený hráček si zvlášť povaříme v osolené vodě. Vaříme ho jen 3 minuty, pak ho scedíme, oddělíme třetinu a zbytek rozmixujeme v druhé míse. |
3 | Nádobu na terinu vymažeme máslem a naplníme do poloviny paštikovou hmotou. Doprostřed po celé délce formy položíme rozmixovaný hrášek tak, abychom vytvořili zelený "tunel", do něj rozložíme celé kuličky hrášku. Vše pokryjeme druhou polovinou paštikové hmoty, terinu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C 1 hodinu. |
4 | Upečenou paštiku necháme v nádobě vychladnout, pak ji dáme do chladničky a servírujeme až druhý den s plátky chemicky neošetřeného citronu. |