Recept

Lososová terina s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24654
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

vařený hrášek
500 g Hrášek mražený
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
na ozdobu
2 ks Citrony
Lososová terina s hráškem
400 g Losos obecný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sherry brandy
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Šťovík
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
7% Sacharidy 25 g
31% Tuky 23 g
46% Sodík 927 mg
68% Bílkoviny 38 g

Lososová terina s hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyté plátky lososa vložíme do mírně osolené vařící vody a povaříme ho přibližně 5-7 minut. Pak lososa vyjmeme, pokrájíme a dáme do vysoké nádoby. Přidáme šlehačku, sůl, pepř, papriku, vajíčka a vše tyčovým mixerem rozmixujeme. Omyjeme petrželku, pažitku a šťovík, bylinky necháme odkapat, pokrájíme je a přidáme k lososu s koňakem a znovu vše mixujeme s lososem. Vznikne nám hladká jemná paštika.

2

Zelený mražený hráček si zvlášť povaříme v osolené vodě. Vaříme ho jen 3 minuty, pak ho scedíme, oddělíme třetinu a zbytek rozmixujeme v druhé míse.

3

Nádobu na terinu vymažeme máslem a naplníme do poloviny paštikovou hmotou. Doprostřed po celé délce formy položíme rozmixovaný hrášek tak, abychom vytvořili zelený "tunel", do něj rozložíme celé kuličky hrášku. Vše pokryjeme druhou polovinou paštikové hmoty, terinu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C 1 hodinu.

4

Upečenou paštiku necháme v nádobě vychladnout, pak ji dáme do chladničky a servírujeme až druhý den s plátky chemicky neošetřeného citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept