Recept

Vejce plněná krevetovou náplní a koprem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24655
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
60 g Kopr čerstvý
50 g Krevety tygří - loupané
20 ml Ocet vinný
15 ml Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
10 g Sůl
100 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 729kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
54% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Vejce plněná krevetovou náplní a koprem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Prolisujeme sítem a smícháme s tvarohem. Krevety nasekáme, vmícháme do tvarohu se žloutky a osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti žloutku. Kopr nasekáme najemno, obalíme v něm připravené kuličky a vložíme do polovin vajec do důlku po žloutcích.

2

V míse připravíme zálivku z oleje, octa a soli. Listy salátu nastrouháme a rovnou vkládáme do mísy. Salát se zálivkou důkladně a opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a poklademe 2 polovinami vajec. Hotový pokrm podáváme s opečeným toastem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept