Koláč z nezrajícího sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z nezrajícího sýru
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24660 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
400 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
55 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g | Sýr Ricotta |
6 ml | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 241,8mg |
Draslík | 131,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sýr Ricotta, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z nezrajícího sýru postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s riccottou a vyšleháme. |
2 | Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, cukr a 3 kapky vanilkového extraktu. |
3 | Bílky vyšleháme do pevného sněhu a přimícháme do směsi. |
4 | Formu vyplníme listovým těstem, poté naplníme sýrovou směsí. |
5 | Pečeme při 160°C cca 50 minut. |
Poznámka
Koláč můžeme ozdobit ovocem.