Vejce v hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v hrnci
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24669 |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Vejce slepičí |
25 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
0% Sacharidy 1 g
24% Tuky 18 g
9% Sodík 172 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 503,2mg |
Draslík | 173,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v hrnci postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mističky vytřeme máslem, do každé rozklepneme 2 vejce a přidáme zakysanou smetanu. |
2 | Misky přendáme do vodní lázně a necháme péct 6 minut při 180 °C |
3 | Ihned servírujeme. |