Mramorovaná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorovaná vejce
Mramorovaná vejce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24672 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Čaj černý |
4 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 156,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorovaná vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme. |
2 | Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat. |
3 | Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout. |
4 | Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná. |
hnus